Röta i hovar :-(

Igår var Therese här, min hovslagare, hon var här fär ett återbesök hos min Dis som för tre veckor sedan fick höger fram och höger bakhov ganska ordentligt uppverkade pga av röta. Så vår förhoppning var att Therese, efter mitt och tjejernas ihärdiga skrubbande, petande och tvättande med Virkon, endast skulle kunna raspa till fötterna lite och att det skulle ha blivit bättre!! Tji oss, framhoven var värre och ytterligare uppverkning gick inte att undgå, fy farao så less man blir då......man, men, det är bara att ta nya tag och fortsätta vara envis.

Första åtgärden blev att ta henne ur lösdriften och ställa henne inne på nätterna, förhoppningsvis torkar fötterna upp då samtidigt som vi fortsätter skrubba, peta och behandla, men nu med jodopax!!

Har Du några andra bra tips? Dela gärna med Dig!

 

För övrigt så var detta min första arbetsdag denna veckan, ibland säger man ju att veckan bara består av måndag och fredag, denna veckan gjorde det för mig! Måndag idag och fredag i morgon!! Härligt!

 

På lördag är det 30-års jubileum på MRS, klubben 30 år och ridhuset 20 år. Detta firas med Halloween hoppning och klubbmästerskap i hoppning! Titta gärna dit en sväng!!

 

Lina tränar för KM i hoppning, idag fick hon på ett överraskande sätt fick tugga grus! Salt  gjorde en tvärnit och Lina hoppade............men det gick visst bra!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln