Vårtecken!!!!

 Japp, då är det här! Mitt första och starkaste tecken på att våren närmar sig!! Min ena häst fäller. Hon tappar inte bara ett hårstrå här och där utan borsten blir full när man borstar!!! Det är ett säkert tecken på att det blir vår även detta år!

 

För övrigt så har det varit en intressant vecka som iofs startade med lite sjuka, men som har avslutats med trevliga dagar på jobbet och ett par nya hästbekantskaper!! Det är så spännande att få träffa nya hästar och se vad dom bär med sig i sin kropp. Detta oavsett om det är en häst som får behandling i förebyggande syfte eller om det är en häst som får behandling i rehabiliterande syfte.

 

Känner Du till fodertillskott som heter MSM? MSM står för MetylSulfunylMetan och är organiskt svavel, en mycket viktig beståndsdel för kroppens proteiener keratin och kollagen som bl.a bygger upp brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett och hud.

Hästens främsta källa till MSM är betesgång, det är genom grönt färskt gräs som hästen tillgodo gör sig den största delen MSM. Dessvärre minskar MSM-halten betydligt när gräset torkas till hö och är i princip obefintligt i hösilage. En häst som går på gräs några timmar per dag och fodras med hösilage får ett minimalt intag av MSM. Behovet ökar samtidigt ju mer hästen används och ju äldre hästen är. Läs mer om MSM här. Blir Du nyfiken på att prova så är Du välkommen att höra av Dig! Vi säljer en rad olika fodertillskott för Din häst!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln