Ta en titt på denna, det gjorde jag!

Många gånger då jag är ute och masserar en häst så är det inte sällan för att hästägaren/skötaren är rädd för att hästen har problem i sin rygg. Inte så sällan är det verkligen så också. Härstens rygg påverkas av många saker, inte minst den utrustning man som ryttare använder. Ryggen påverkas också av ryttarens vikt och viktfördelning, ryttarens balans och eventuella snedheter hos ryttaren. Men, vad många inte tänket på att ett tandproblem eller ett problem i nacken kan göra att hästen i längden utvecklar ett ryggproblem då den "kämpar emot" det onda och kompenserar detta med att spänna andra delar av kroppen som tex ryggen. Även väder och vind påverkar hästens rygg, man vet ju själv hur det kan kännas i nacke och axlar då man blivit ordentligt kall och spänt sig, det är ingen skillnad för hästen i detta avseende. Fick ett tips på en länk som handlar om hur hästens rygg fungerar och hur den är uppbygd, känner att jag vill dela med mig av den HÄR. Den länken kommer från Häst Sverige som är en toppen sida då man vill söka fakta,

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln