Vi välkomnar en ny häst!

Àki fra Hildarbergi Àki fra Hildarbergi

Ja, nu har vi fått en ny familjemedlem! Àki fra Hildarbergi flyttade till oss här i Nolkärr i söndags. En ganska stor, svart reslig valack som skall tjänstgöra som "tanthäst", om det nu är så att jag är en tant!? Känner mig i alla fall som en sådan emellanåt. Tror vi kommer att få många trevliga stunder tillsammans, sköna skogsturer, en sväng på banan och kanske rent av en och annan kurs!
I söndags eftermiddag klev han lungt ur transporten här hemma på gården, då hade han rest dryga 20 mil från Eskilstuna. Han klev av och såg sig omkring, konstaterade att det fanns några fler hästar men inte var dom lika intressanta som det gröna gräset var, nej då, inte alls.
Eftersom vi har lilla (gamla) Freya, med ett häftigt humör här, så tänkte jag att dom båda skulle få träffas själva först så att hon skulle slippa vakta kompisarna, så i hagen fanns bara Freya och vi släppte in Àki.

Skulle man översätta konversationen till människospråk så skulle det nog låtit såhär:

 

F: Hej på Dig, vad är Du för en filur, vad vill Du här?

À: Tja, vilket gott gräs ni har här

Sen nosade dom över varandra och Freya skickade "argaögat" på honom

F: Kom inte närmare för då smäller det

À: Nej då, jag lovar, jag ska bara kissa lite, sen äter jag här borta på min kant

F: Ok, det är ok, håll Dig på avstånd och sköt Ditt

À: Ja, ja jag lovar

 

Ja, värre än så blev det inte, en klok man den där Àki! Sedan släppte vi in Vindur 1,5 år. Då tog det fart i hagen eftersom Freya ansåg att dom båda inte behövde träffas! Det som var mest galet var väl att Àki fick bannor för att Vindur gick mot honom för att hälsa, livet är ju som alla vet inte alltid riktigt rättvist.

Så här några dagar senare är det ombytt i hagen, Freya går för sig och verkar njuta av det och dom andra hänger ihop! När det är matdags eller tid för något annat så kommer hon, underbara lilla Freya och styr upp ordningen!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln