Då var första ridturen genomförd!

Àki fra Hildarbergi Àki fra Hildarbergi

Ja, exakt en vecka efter att Àki kom till oss har jag tagit första ridturen. Ja, många tänker säkert att det tog lång tid innan jag gjorde det men jag tycker att alla ska få en ärlig chans att lära känna varandra innan man tar detta steget.

Veckan som gått har ägnats åt att visa Áki våra rutiner. I veckan har det ju inte sparats på nederbörden så några "inne" nätter har det blivit. Passar ju fint att ha ny häst då eftersom det blir många moment, insläpp, utsläpp, stå inne och tjöta lite med de andra hästarna, bli ompysslad i box och på gången. Faktiskt ett väldigt bra sätt att lära känna varandra!!

Så nu i eftermiddags var det dags för den första turen, ja, det tog en stund att komma iväg eftersom jag inte var väldigt förberedd med ny sadel! Just, det, sadelgjord, stigläder och stigbyglar är ju bra att ha!! Leta, leta! Efter en stund hade jag fått ihop en passande utrustning. Dags för avfärd! Han stod så snällt och fint när jag satt upp, en otroligt väluppfostrad häst att ha att göra med ska jag tillägga, det känns toppen!

Så tog vi en tur rakt upp i skogen, först i skritt, sedan provade vi lite tölt och trav. det gick fint även om takten i tölten var åt det passtaktiga hållet så kändes det ok med tanke på att det var första turen här hemma. Bara att jobba vidare med!!

Ja, summa sumarum så känns detta väldigt bra och jag tror vi kommer att få många härliga turer i skogen och på banan tillsammans!

Tack Lina för Ditt sällskap på premiärturen!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln