Firar 10 år som hästmassör

Ja, häromdagen slog det mig att det nu i år är 10 år sedan jag var färdig med min utbildning till hästmassör vad Axelssons Animal massage school. Detta är år som har gett mig mycket erfarenhet om hur hästens kropp och sinne fungerar och många värdefulla möten med såväl hästar som hästägare. Vissa hästar startade jag med som praktikhästar i början av min utbildning och de finns fortfarande kvar, hästägare som fanns med i början av min utbildning finns också kvar även om ni bytt hästar, stort tack till er för förtroendet under alla dessa år :-) 

Det svåraste som hästmassör genom åren har nog ändå varit att möta alla er hästägare och uppfylla de förväntningar som ni har, erfarenheten som jag nu fått säger mig att det viktigaste inför mitt besök är att klargöra syftet med den behandling som jag skall ge. Är det med syfte att ge hästen en go stund, lite "pay back" för det jobb som den gör för Dig? Är syftet att Du behöver hjälp med en svårighet i hästens rörelser som Du känner/ser då hästen arbetar, kan jag känna något, behandla något? Varifrån kommer då detta? Den eviga frågan, vem var först? Hönan eller ägget?
Det är viktigt att Du som hästägare vet att jag inte har förmågan att "se in i hästen", jag kan inte se skador som visar sig på röntgen, det jag kan göra är det jag gör med mina händer. Jag känner, klämmer, letar efter samband mellan vad jag ser, känner och vad Du som hästägare berättar för mig, tillsammans kan vi sedan komma fram till vad som är bäst för just Din häst. Ibland kan jag känna att jag inte är rätt för Din häst, den kan behöva en grundligare undersökning/utredning av en veterinär innan vi fortsätter vårt samarbete. Det har faktiskt genom åren hänt att jag kommit till stall, träffat en häst som jag direkt känner är i behov av veterinärvård innan jag vill/kan arbeta med den.

Tänk vad massagen kan göra för en häst! Tänk Dig hästen som har tappat förtroendet för människan och inte gärna släpper en människa nära. Succesivt, efter flertalet omgångar av massage, sänker garden och bara tar emot beröringen och njuter av den. Avslappningen blir total och spänningar släpper. Hästen gäspar och sträcker på sig av välbehag och samarbetar genom att förändra sin position så att muskelgruppen som för tillfället behandlas slappnar av och blir mer lättåtkomlig!
Tänk Dig hästen som Du som ryttare upplever som stel och kantig, som Du inte hittat några veterinära fynd på blir som en smörklick i ridningen, följsam och formbar! Tänk hästen som är satt på boxvila i konvalecens, den får massage för att inte stelna till!
Ja, exemplen kan vara många och det är egentligen ingen häst genom åren som helt har avsagt sig behandling!

Stort tack till er hästägare som ger mig förtroendet att arbeta med era hästar och tack till alla dessa fantastiska hästar som jag fått äran att möta genom åren, hoppas ni blir fler! Nya möten berikar!


 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Julia » Cocus fick del av fam Åbergs vinst!:  ”Hej! Sååå fin häst! Jag älskar fjordingar!! Dem är dem bästa hästarna som finns!”

  • Lena Lorenzen » Nytt i butiken och lite rea!:  ”Hej! Jag undrar vad ni har för ridbyxor jodphurs hemma? Ser att ni hade rea på e..”

  • Heidi » Minsta kunden på länge!:  ”Jag lovar att han ser fram emot att träffa dig oxå! :) ”

  • Annica Erlandsson » Vårerbjudande 1!:  ”Hej hej! Kan man fortfarande köpa paketet med schampo, olja och hundspray? Mvh A..”

  • PeJo i Nolkärr » Himalaya Saltsten:  ”Saltstenen innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från förorening..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln